Traditional London Townhouse Becomes Modern Home for a Cellist

Homeowners of a common London townhouse enlisted the help of Unagru Architecture Urbanism to remodel it into a modern day, gentle-filled Residence for a Cellist with sufficient home for a musical quartet to apply. The a few-story townhouse underwent an intensive refurbishment, which incorporated structural function, a renovation, and an extension with direct obtain to the garden. To provide the dwelling into modern periods, a significantly-preferred 50 percent lavatory is additional to the floor floor, alongside with other requirements, like a laundry cabinet, new principal bedroom with an ensuite rest room, an business office, and plenty of storage.

light interior of townhouse extension looking up to round skylight

A solitary-story, floor ground extension in the again generates a versatile living space for calming, eating, and rehearsing. Floor-to-ceiling sliding glass doorways span the back wall featuring yard sights and easy entry to the patio. One of the most statement-producing styles in the new addition is the round skylight that draws organic light into the interior.

light interior of modern living room with large round skylight and man putting book on shelf

interior shot of part of grey sofa and coffee table in front of sliding glass doors with curtains

closeup shot of modern white bookcase and sliding glass doors with curtains

exterior patio view of modern london townhouse extension

Atop the extension is a wildflower green roof that aids lessen the risk of flooding when it rains.

interior view of light living room with chair and dining table under large white skylight

A triangle framework in the middle of the floor floor adds exciting angles when hiding the bathroom, a closet, and staircase. It also breaks up sight traces from the entrance of the dwelling in buy to offer privacy to the back and backyard garden. The dining desk can be moved to the aspect to make area for the musicians to rehearse.

zigzag hallway of light interior of modern extension

Light oak floors and matching cabinetry, together with tough lime plastered white partitions develop a minimalist and tranquil fool on the floor ground.

interior view down light wood clad hallway leading to staircase

The kitchen is at the entrance of the dwelling semi-enclosed in a wooden and glass box future the entrance doorway. Sliding doorways open up it up to the living place.

partial shot of modern kitchen

peering through doorway of modern bathroom

view of man climbing stairs

narrow wooden staircase view

interior view of modern bedroom with views to bathroom and white staircase

The rooftop terrace can be arrived at by means of a new personalized steel staircase and electric powered roof hatch.

rooftop deck view with built-in seating

view looking down from rooftop patio

Pics by Nick Dearden.

Caroline Williamson is Editorial Director of Style and design Milk. She has a BFA in pictures from SCAD and can normally be found hunting for vintage wares, executing New York Times crossword puzzles in pen, or transforming playlists on Spotify.

Leave a Reply